Įvyko pirmasis naujos sudėties valdybos posėdis

Įvyko pirmasis naujos sudėties valdybos posėdis

Rugsėjo 14 d. pirmą kartą posėdžiavusi naujos sudėties TPA valdyba išsirinko pirmininko pavaduotoją – Šiaulių apylinkės teismo pirmininkės patarėją Kristiną Andrejevą, TPA atstovę ryšiams su visuomene ir žiniasklaida – Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko padėjėją Dovilę Murauskienę ir TPA valdybos sekretorę – Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo padėjėją Svetlaną Paniną.

Diskutavusi teisėjų padėjėjų darbo sąlygų gerinimo ir kvalifikacijos kėlimo klausimais, valdyba nusprendė inicijuoti klausimo dėl apylinkių teismuose dirbančių teisėjų padėjėjų kategorijų suvienodinimo visoje šalyje svarstymą su teismų sistemos kompetentingais pareigūnais, toliau pagal galimybes organizuoti mokymus (regioniniu principu ir sostinėje). Taip pat nutarta atnaujinti TPA interneto svetainės dizainą ir funkcionalumą, TPA lėšoms apskaityti pirkti finansininko (buhalterio), nesančio TPA nariu, paslaugą. Klausimai dėl TPA profilio socialiniame tinklapyje kūrimo, TPA strateginio ir veiklos, mokymo planų kūrimo ir įgyvendinimo bei kt. bus svarstomi artimiausiame valdybos posėdyje.

TPA nariai ir jais nesantys Lietuvos teisėjų padėjėjai, patarėjai, konsultantai kviečiami reikšti nuomonę, teikti pasiūlymus ir pastabas TPA veiklos klausimais el. pašto adresu teisejupadejejai@gmail.com .