Vasaros projekte „Byla Nr. TEISĖ VASARIŠKAI/2015!” dalyvavę moksleiviai susipažino ir su teisėjo padėjėjo darbu

Vasaros projekte „Byla Nr. TEISĖ VASARIŠKAI/2015!” dalyvavę moksleiviai susipažino ir su teisėjo profesija bei teisėjo padėjėjo darbu

2015 m. rugpjūčio 3-7 d. vyko Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) Teisės fakulteto ir KSU Kūrybos visuomenės ir ekonomikos instituto bei jų socialinių partnerių vasaros projektai „Byla Nr. TEISĖ VASARIŠKAI/2015!” ir „Kūrybiška vasara!” moksleiviams.

Projektų tema – aktualios jaunimui autorių ir gretutinės teisės. Projekto metu pradėta analizuoti Vanesos Blaževičiūtės iš Vilniaus Užupio gimnazijos atsiųsta teisinė situacija. Projekto tikslas – atkreipti Lietuvos moksleivių dėmesį į teisės žinių svarbą žmogaus gyvenime, supažindinti juos su teisininko profesija, prasmingai praleisti laiką su žymiais teisininkais, teisės studijų studentais ir suteikti galimybę moksleiviams dalyvauti simuliaciniame žaidime.

Viena iš projekto „Byla Nr. TEISĖ VASARIŠKAI/2015!” veiklų – moksleivių susipažinimas su autorinių teisių gynimo procedūra teisme, dalyvavimas teismo proceso inscenizacijoje. Šiuo tikslu jie lankėsi Lietuvos apeliaciniame teisme bei susitiko su šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo padėjėja Kristina Krickiene bei Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Rūta Poniškaityte.

Apie stovyklos „Kūrybiška vasara” idėją, jos programą ir eigą pasakojo KSU Kūrybos visuomenės ir ekonomikos instituto direktorius doc. dr. Remigijus Venckus. Visą interviu skaitykite čia:

http://www.delfi.lt/pramogos/kultura/r-venckus-atvirai-apie-kurybiskos-vasaros-ideja.d?id=68837172 .

 

Teisėjų padėjėjų asociacijos ir Kazimiero Simonavičiaus universiteto inf.