Sportiškai nusiteikę teisėjų padėjėjai susitiko Marijampolės rajone

Sportiškai nusiteikę teisėjų padėjėjai susitiko Marijampolės rajone

Praėjusį savaitgalį keturiasdešimt Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Klaipėdos, Šiaulių ir Mažeikių teismų teisėjų padėjėjų, garbės narių bei buvusių jų kolegų vasarą palydėjo ir rudenį pasitiko Marijampolės rajone įsikūrusioje jaukioje kaimo turizmo sodyboje „Alaburdai”. Vasariškai kaitri saulė ir jaunųjų teisininkų entuziazmas garantavo nuotaikingą sporto šventę.

Pirmiausia, į sąskrydį susirinkusiems bendraminčiams teko užduotis pasidalinti į 2 dideles komandas. Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjo Aivaro Naujalio parengta rungtis „Giros kilnojimas” iš abiejų komandų vyrų pareikalavo jėgos ir ištvermės. 29 kartus sunkią girą į viršų be vargo iškėlusiam Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjo padėjėjui Gintautui Kasperavičiui suteiktas stipriausio šventės dalyvio vardas. Antroji užduotis, jau parengta Šiaulių apylinkės teismo pirmininkės patarėjos Kristinos Andrejevos ir teisėjo padėjėjos Jurgos Žulpės, „Juodų ir baltų pupelių rūšiavimas dėvint darbo pirštines” – teko komandų merginoms. Kruopščiausios rūšiuotojas vardą pelnė kaunietė padėjėja Ernesta Rakūnaitė. Dar padėjėjų komandos susirungė estafetėje, kur kiekvienas laikydamas lėkštę tarp kojų turėjo nubėgti iki punkto, ten strėle pataikyti į smiginį (ir taip uždirbti papildomą tašką komandai), grįžti bėgant lapais, kuriuos pats kas žingsnį rankomis turėjo pasidėti ir būtinai užlipti. Šioje estafetėje labiau sekėsi antrajai komandai. Tačiau kita rungtis parodė pirmosios komandos susitelkimą ir norą laimėti – žaidėjams teko nubėgti į punktą su kliūtimis, išgerti ir draugui įpilti ne itin gardaus gėrimo, iš virvės dalių stipriu mazgu pradėti rišti virvę, kurią ta pačia tvarka tęsė visi komandų nariai. Pirmoji komanda buvo greitesnė ne tik rungtyje, tačiau ir jos surišta virvė buvo tvirtesnė – traukiama nentrūko. Susumavus visų užduočių rezultatus, nuspręsta, kad TPA Sporto šventėje 2015 laimėjo padėjėjų draugystė.

Fizinį krūvį dalyvaujant estafetėse patyrusiems sporto šventės dalyviams teko pamankštinti ir protus. Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėjų padėjėjų Aivaro Naujalio, Ivetos Sujetaitės ir Ingos Grinevičienės gudriai parengti „Protų mūšio” klausimai vertė ir šypsotis, ir įnirtingai pagalvoti, o kai kuriems – ir pasiginčyti. Iš penkių „Protų mūšio” komandų geriausia pripažinta „Lietuvos rinktinės” pavadinimą pasirinkusi komanda.

Esami ir buvę kolegos apdovanoti rėmėjų įmonių „Lexnet” ir „Leksinova” įsteigtais prizais – kuprinėmis, taip pat ir kitomis simbolinėmis TPA dovanėlėmis. Galiausiai TPA Sporto šventė 2015 uždaryta linksmame šviesų ir populiariosios muzikos vakarėlyje.

Šventės organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems renginio dalyviams, o ypač didelę padėką reiškia šventės rėmėjams – UAB „Leksinova” ir UAB „Lexnet” vadovams bei jų atstovei Virginijai Juodakytei.

Šventės akimirkos (Organizatorių nuotr.):