Teisėjų padėjėjų sporto šventėje – nuo originalių estafečių iki protų mankštos

Savaitgalį Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Joniškio ir Mažeikių teismų teisėjų padėjėjai, garbės nariai bei buvę jų kolegos vasarą pasitiko Šiaulių rajone įsikūrusioje Grigalių kaimo turizmo sodyboje. Jaunieji teisininkai, suskirstyti į „ledinukų“ ir „citrinukų“ komandas, gera nuotaika ir entuziastingu nusiteikimu išsklaidę lietaus debesis susirungė įvairiose sporto rungtyse.

Linksmas, tačiau kartu ir nelengvas estafetes komandoms surengė Šiaulių apylinkės teismo išradingosios teisėjų padėjėjos Erika Barauskienė, Laura Miniotienė ir Ugnė Patkauskienė bei pirmininkės patarėja Kristina Andrejeva. Šventės dalyviams teko paprakaituoti futbolo aikštelėje, kur komandos kamuolį varėsi ir įvarčius spardė užsidėjusios iš vienkartinių kavos puodelių pagamintus akinius. Krepšinio varžybos taip pat vyko netradiciškai – kamuolį atstojo plunksnelės, o jas „įvaryti“ į krepšį, stovintį ant žemės, reikėjo vėduoklių pagalba. Daug juoko sukėlė ir fizinių jėgų pareikalavo rungtis naudojant riedlentes, kai ant jos sėdintį ar gulintį komandos narį „vairavo“ kitas narys – tokiu būdu jie turėjo surinkti kuo daugiau kelyje randamų kamuoliukų. Kovose dėliojant žodžių loto, chronologine tvarka skirstant laikraščių puslapius dėvint bokso pirštines, taurių vartymo čempionate taip pat virė įnirtinga kova. Susumavus rezultatus komandinę stiprybę ir azartą ryškiau demonstravo „citrinukai“.

Jau tampa tradicija, kad po sporto rungčių teisėjų padėjėjai pamankština ir protus. Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjo Egidijaus Gerikos parengtus gudrius „Protų mūšio“ klausimus tiksliausiai atsakė „Aukštyn kojomis“ pavadinimą pasirinkusi komanda. „Visos keturios protmūšio komandos pasirodė puikiai. Įnirtingiausia kova virė tarp pirmosios ir antrosios vietos nugalėtojų – komanda „Dugnas“ tik 5 taškais atsiliko nuo laimėtojų,“ – įspūdžiais dalijasi protmūšio vedėjas.

Vienuoliktąjį kartą vykusios sporto šventės organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems renginio dalyviams ir ilgamečiams Teisėjų padėjėjų asociacijos rėmėjams – UAB „Leksinova” ir UAB „Lexnet“, kurių įsteigtais prizais apdovanoti šventės dalyviai.