Teisėjų padėjėjai rinkosi į vasaros žygį

Teisėjų padėjėjų asociacijos nariai nugalėjo pandemijos sukeltą nuobodulį ir susirinko į ilgai lauktą vasaros žygį, kurio metu išpildė idėją aktyviai praleisti laiką, bendraujant neformalioje aplinkoje.

Susitikimo metu buvo įveikti apie 15 km žygiuojant (net ir basomis) miškais bei pelkėmis aplink Pailgio ežerą, buvo žaidžiamas tinklinis, pasistiprinimui paragautas karinis davinys, pastatyta piramidė ne iš daiktų, o iš žmonių, kas pareikalavimo ne tik fizinės ištvermės, bet ir komandinių sprendimų.

Pasijusti laisviau padėjo ne tik išsiilgtas noras bendrauti, buvimas gamtoje, bet ir puikus žygio ir veiklų organizatorių Ivano bei Sonatos humoro jausmas, jų įkvėpiančios įžvalgos apie aktyvaus laisvalaikio svarbą kiekvieno gyvenime.

Mintimis paprašėme pasidalinti susitikimo dalyvių:

  • Karolis Juškevičius (Vilniaus apygardos teismo teisėjo padėjėjas): „Tikėjęsis, kad bus gerai, bet susitikimui praėjus daugiau nei gerai, ir dabar laukdamas kitų susitikimų, prisimenu įsimintiną žygį po pelkę, pievas, paežeres ir šlaitus, Žygį (šuniuką), kuris prisijungė žygio eigoje. Labiausiai patiko, kaip susitikimo dalyviai „susicementavo“ visos dienos eigoje. Nuo nedrąsių pokalbių pradžioje iki pasidalinimo apie savo turėtas patirtis kaime, tinklinio žaidimo, žaidimų stovyklavietėje. Nors buvome skirtingi tiek amžiumi, tiek patirtimi, susirinkome iš skirtingų kampelių, bet bendraujant to visai nesijautė ir visi buvome vieno kolektyvo dalimi.“

  • Kai ėjome – buvome grandyje, kai žaidėme ir statėme – pamatėme, kad visi reikalingi. Bendras stalas pamaitino ir apjungė.“ – mintijo Gintautas Kasperavičius (Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjo padėjėjas, Teisėjų padėjėjų asociacijos valdybos narys).

  • Po susitikimo likusį savaitgalį pačiomis geriausiomis emocijomis gyvenusi Karolina Briliūtė (Vilniaus apygardos teismo teisėjo padėjėja) pasidalino, kad susitikimas buvo nereali iškrova ir relaksacija.

  • Nijolei Paškonienei (Vilniaus regiono apylinkės teismo Švenčionių rūmų teisėjo padėjėja) žygis buvo kaip „neatrasta žemė“ – kupinas staigmenų, gerų emocijų, leidęs susipažinti su šauniais tos pačios profesijos žmonėmis, naujai atrasti tobulą gamtos grožį.

  • Indrei Budžiūtei (Šiaulių apylinkės teismo teisėjo padėjėja) kartu praleistas laikas įrodė, kad esame stipri bendruomenė.

  • Virginijai Melienei (Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėjo padėjėja) kartu praleistas laikas buvo tiesiog fantastiškas.