Asociacijos pirmininkė dalyvauja Mentorystės programoje

Šiais metais Teisėjų padėjėjų asociacijos pirmininkė Simona Bareikytė dalyvauja Teisėjų padėjėjų asociacijos partnerių Mykolos Romerio universiteto (MRU) Mentorystės programoje, kurios metu dalijasi teisinio darbo patirtimi su 2 kurso teisės studente Auguste Dumčiūte.

Apie šios programos idėją plačiau sutiko papasakoti MRU Teisės mokyklos dekanės patarėjas, Mentorystės programos vadovas dr. Juozas Valčiukas:

„Mentorystės programa tapo neatsiejama mūsų teisės studijų dalimi. Mentorių, kurių mūsų studentai turi po du ar tris, dėka studijos tampa vis labiau individualizuotos, atliepiančios kiekvieno studento poreikius, karjeros kelio planus. Esu įsitikinęs, individualizuotos, patyriminės teisės studijos veda ne tik į gebėjimą pritaikyti teorines žinias praktiškai, bet ir leidžia dar studijų laiku išsigryninti atsakymus dėl karjeros ir jos link nuosekliai eiti.“

„Kiekvienas eina savo keliu, ieško savo krypties, mokosi iš savo klaidų, tačiau išgirsti žodį iš to, kuris ėjo panašiu keliu, taip pat ieškojo savo krypties ir pasimokė ar vis dar mokosi iš savo klaidų – neįkainojama galimybė. Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie nuoširdumu ir pozityvumu trykštančios perspektyvios asmenybės kelio pradžios, krypties išgryninimo ir pasidalinti savo klaidomis bei patirtimis, kurias įgijau“ – dalinamės Simonos Bareikytės mintimis apie dalyvavimą programoje.

MRU antro kurso teisės studentė Augustė Dumčiūtė teigia, kad dalyvavimas mentorystės programaoje jai labai vertingas:

„2020 metų spalio mėnesį prasidėjusi Mentorystės programa, kurioje dalyvauju kartu su mentore, teisėjo padėjėja, vadovaujančia Teisėjų padėjėjų asociacijai, Simona Bareikyte, jau dabar leido man praplėsti tiek administracinės teisės, administracinio proceso žinias, tiek teismų, teisėjų bei teisėjų padėjėjų darbo specifiką administraciniame teisme. Nors ir nuotoliniu būdu ir per gana trumpą laiką, tačiau jau susipažinau su administracinių bylų pobūdžiu, administracinio proceso ypatumais, teismo sprendimo projekto rengimo procedūra, kokie yra teismo sprendimo turiniui ir formai keliami ne tik privalomieji, bet ir rekomendacinio pobūdžio reikalavimai.

„Kartu su Teisėjų padėjėjų asociacijos nariais dalyvavau mokymuose, kuriuose buvo aptarta pastarųjų metų ESTT praktika apie ES teisės vaidmenį nacionalinių teismų veikloje, apie nusikalstamų veikų finansų sistemai kvalifikavimo problematiką. Galiu drąsiai teigti, kad teisėjų padėjėjų darbas yra atsakingas ir labai svarbus teismų sistemai. Mentorė vaizdžiai ir suprantamai pasakoja apie administracinę teisę ir teisėjų padėjėjų darbą, kas padeda susidaryti aiškų vaidmenį apie teismų darbą apskritai. Svarstydama apie savo tolimesnį kelią, kartu su mentore bendrauju ir karjeros klausimais, kadangi esu 2 kurso studentė ir dar nesu apsisprendusi dėl savo tolimesnės veiklos. Dėl to esu dėkinga mentorei, kuri leidžia atsiskleisti, išklauso, motyvuoja bei pataria, dalinasi savo patirtimi ir išmoktomis gyvenimiškomis pamokomis. Džiaugiuosi dalyvaudama šioje programoje, kuri, jau dabar galiu pasidžiaugti, suteikia ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių, kurias galėsiu realizuoti ateityje.“