Teisėjų padėjėjų asociacijos nariai Lietuvos gamta grožėjosi žygiuodami Kačerginės šaltinių taku

Teisėjų padėjėjų asociacija antrus metus iš eilės savo narius vasaros pradžią kviečia sutikti žygyje – šį kartą vedami Kačerginės bendruomenės atstovės Jolantos Petrylės jie įveikė beveik 14 km „Šaltinių tako“ trasą bei susipažino su Kačerginės miestelio architektūra bei istorija.

12 km nuo Kauno miesto nutolęs, nepakartojamu gamtovaizdžiu alsuojantis Kačerginės pušynas užima 425 ha plotą. Vietovės reljefo aukščių skirtumas vietomis siekia 56 metrus, todėl padėjėjams teko praeiti ir įvairaus palinkimo šlaitus. Nemažą dalį teritorijos užima supustytos ir smulkiagrūdžių smėlių kopinės kilmės kalvelės. Unikalus savo sausais pušynais, raižytu reljefu, Nemuno kaimynyste – Kačerginės šilas nuo seno vilioja poilsiautojus praleisti čia savo laisvalaikį. Pakeliui galima sutikti keliasdešimtis įvairaus dydžio ir formų skruzdėlynų, lapių ir barsukų olų, o iš keturių, maršrute esančių apžvalgos aikštelių – žavėtis Nemuno vaizdais, garsiuoju Pyplių piliakalniu bei susipažinti su kertinėmis miško buveinėmis.

„Įspūdingas kraštovaizdis, švarus oras, puiki bendražygių nuotaika, gidės perteikiami pasakojimai ir atsiminimai, net pušimi liuoksinti voveraitė bei triukšmaujantys paukščių jaunikliai suteikė geros energijos, leido pailsėti nuo kasdienio protinio darbo ir pajudėti fiziškai. O čiurlenančių šaltinių vanduo padėjėjams tapo tikra atgaiva tokią karštą ir aktyvią dieną. Sužinoję, jog aukštos kokybės vandenį naudoja miško teritorijoje įsikūrusi sanatorija „Žibutė“ bei didelė dalis Kačerginės miestelio gyventojų, žygeiviai šaltinių vandenį sėmė gausiai ir vežė ragauti namiškiams ,“– po žygio sakė TPA pirmininkė Gintarė Daugėlaitė.

Tai tryliktas Teisėjų padėjėjų asociacijos narių vasaros susitikimas, kurio metu bendraminčiai kartu leidžia laisvalaikį įvairiuose šalies regionuose – atlieka įvairias sporto ir intelektines užduotis, dalyvauja sporto rungtyse ir varžybose, bendrauja ir susipažįsta su Lietuvos istorinėmis vietovėmis, kultūra bei gamtos ištekliais. Praėjusiais metais padėjėjai išvaikščiojo ir apžiūrėjo Kurtuvėnų regioninio parko grožybes.