Teisėjų padėjėjų asociacijos nariai profesines žinias gilino seminare Klaipėdoje

Penktadienį, birželio 30 d., Klaipėdos apygardos teisme surengti Teisėjų padėjėjų asociacijos (TPA) mokymai „Kai kurie civilinės ir baudžiamosios teisės aspektai“. Juose pranešimus skaitė ir vertingais pastebėjimais su iš visos Lietuvos į uostamiestį suvažiavusiais asociacijos nariais dalijosi Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisės profesionalai, užsiimantys ir moksline bei pedagogine veikla.

Aktualius sutarčių nutraukimą reglamentuojančių Civilinio kodekso nuostatų sistemino taikymo problemų sprendimo būdus mokymų metu aptarė Tomas Chochrin, LAT Teisės tyrimų ir apibendrinimo departamento Privatinės teisės grupės konsultantas. Pranešimą tema „Jurisdikcija bylose su tarptautiniu elementu (Reglamentas Briuselis I)“ skaitė LAT Teisės tyrimų ir apibendrinimo departamento Privatinės teisės grupės konsultantė Milda Treigė. Nusikalstamų veikų finansų sistemai apžvalgą ir specifiką kolegoms pristatė LAT Teisės tyrimų ir apibendrinimo departamento Baudžiamosios teisės grupės teisėjo padėjėjas Marius Aidukas.

Be išklausytų pranešimų ir diskusijų jų temomis, teisėjų padėjėjai išnaudojo galimybę betarpiškai aptarti sudėtingas jų praktikoje rengiant procesinių dokumentų projektus pasitaikančias teisines situacijas ir išgirsti kasaciniame teisme dirbančių kolegų nuomonę bei patarimus, taip pat pasidalinti gerąja darbo praktika. „Matome, kad tokio pobūdžio renginiai turi didelę naudą teisėjų padėjėjų kvalifikacijai, todėl į kitą profesinio tobulinimo renginį narius planuojame pakviesti jau rudeniop“, – apie artimiausius TPA veiklos planus kalbėjo asociacijos pirmininkė Gintarė Daugėlaitė.

Teisėjų padėjėjų asociacija siekia aktyviai prisidėti prie Lietuvos teisėjų padėjėjų profesinių žinių tobulinimo. Šiais metais TPA organizuojamas pirmas toks seminaras Klaipėdoje, anksčiau šiemet kvalifikacijos tobulinimo renginiai nariams taip pat vyko Vilniuje ir Kaune.

Klaipėdos apygardos teismo inf.