Teisėjų padėjėjai kasmetinę sporto šventę pakeitė turiningu žygiu po Kurtuvėnų regioninį parką

Šeštadienį (birželio 10 d.) Teisėjų padėjėjų asociacijos nariai kasmetinę sporto šventę minėjo kitaip – vedami gido jie išvaikščiojo ir apžiūrėjo Kurtuvėnų regioninio parko grožybes.

Šiaulių rajone esantis Kurtuvėnų regioninis parkas apdovanotas gamta ir istoriniais statiniais. Klausydami gido pasakojamų legendų, klaipėdiečiai, šiauliečiai, panevėžiečiai ir mažeikiškiai žygiuodami miškais, laukais ir kalvomis aplankė Girnikų kalną, nuo kurio atsiveria vaizdingos apylinkės, istorinę vertę turintį, 15 km ilgio statinį, įspūdingą hidrotechnikos Ventos-Dubysos perkasą, vieną įspūdingiausių ir didžiausią pagal užimamą plotą, vandeninguosius Svilės šaltinius, baudžiavos laikus menančią, stebuklingą Svilės kryžių kryžkelę, ilgamete istorija turtingą Kurtuvėnų buvusio dvaro sodybą, kurioje grožėjosi unikaliu svirnu, arklide, ratine, oficina, rūmų terasa, sodininko nameliu, parkais.

Šiluma ir saule žygeivius lepinęs oras tik paskutinėmis ekskursijos minutėmis dovanojo dulkes nuo batų nuplovusį šiltą vasaros lietų. Bet ir nuo jo padėjėjai greit pasislėpė – dvaro smuklėje po turiningos dienos jiems buvo patiektas net penkias dienas brandintas ir kruopščiai kurtuvėniškių šeimininkių slepiamo autentiško recepto marinate keptas kumpis, patiektas su karštomis bulvėmis, troškintais kopūstais ir kastiniu.

„Vasariškas oras, puiki bendražygių nuotaika, gido perteikiamos žinios, parko grožybės ir skanus maistas suteikė geros energijos, leido pailsėti nuo kasdienio protinio darbo ir pajudėti fiziškai bei pamatyti ir sužinoti, kokia graži ir turtinga yra mūsų Lietuva. Viliuosi, kad ir ateityje asociacijos nariams sudarysime galimybę dar geriau ją pažinti,“– sakė prie išvykos organizavimo daugiausia prisidėjusi šiaulietė TPA pirmininkės pavaduotoja Kristina Andrejeva.

Tai dvyliktas Tiesėjų padėjėjų asociacijos narių vasaros susitikimas, kurio metu bendraminčiai kartu leidžia laisvalaikį įvairiuose šalies regionuose – atlieka įvairias sporto ir intelektines užduotis, dalyvauja sporto rungtyse ir varžybose, bendrauja ir susipažįsta su Lietuvos istorinėmis vietovėmis, kultūra bei gamtos ištekliais.