TPA nariai gilino žinias tarptautinės teisės klausimais Šiauliuose

Šiaulių apylinkės teisme š. m. lapkričio 24-25 dienomis vyko Teisėjų padėjėjų asociacijos organizuoti mokymai, skirti asociacijos nariams. Lektoriai skaitė pranešimus tarptautinės teisės klausimais. 

„Tai pirmieji Teisėjų padėjėjų asociacijos organizuoti mokymai Šiaulių mieste. Džiaugiamės, kad teismams aktualias temas gausiai susirinkusiems klausytojams sutiko pristatyti tikri teisės profesionalai iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo“, – sakė Kristina Andrejeva, Šiaulių apylinkės teismo pirmininko patarėja, Teisėjų padėjėjų asociacijos pirmininko pavaduotoja.

Pirmąją mokymų dieną buvo nagrinėjami jurisdikcijos ir taikytinos teisės klausimai ES ir tarptautinėje šeimos teisėje. Teisėjų padėjėjai gilino žinias apie tėvų pareigų nustatymą, santuokos nutraukimą ir kt. atvejus šeimos bylose su tarptautiniu elementu. Užsiėmimų metu vyko praktinių situacijų analizė.

Antroji mokymų diena buvo skirta taikytinai teisei šeimos bylose su tarptautiniu elementu ir žmogaus teisių apsaugos baudžiamajame procese aspektams.  Lektorė, remdamasi Žmogaus Teisių Teismo praktika, nagrinėjo suėmimo taikymo aspektus, teisės į privataus gyvenimo gerbimą, nuosavybės apsaugą.

Beveik 60 teisininkų – Teisėjų padėjėjų asociacijos narių iš Lietuvos teismų ir Prokuratūros bendruomenės atstovai – dalyvavo mokymuose, kuriuos vedė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo konsultantai – Svetlana Melničenko ir Ernestas Jakubauskas bei Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo padėjėja Simona Bronušienė.

Šiaulių apylinkės teismo inf.